De belangrijkste kenmerken.

 • Boekentips naar leeftijdsfase

  Welke boeken kan je aan een baby, dreumes of peuter voorlezen? En hoe doe je dat nou eigenlijk goed, voorlezen? Op de BoekStart website vind je een schat aan informatie voor het voorlezen aan kinderen vanaf 2 maanden tot 4 jaar.

 • Welke bibliotheek zit in je buurt?

  Op basis van je internetverbinding wordt gekeken welke aan het programma deelnemende bibliotheek dicht bij je in de buurt zit. Klopt die locatie niet dan kun je zelf op de kaart je postcode of woonplaats invoeren en zien welke andere(n) er in de buurt zitten.

 • BoekStart Magazine

  Viermaal per jaar verschijnt de digitale brochure BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.

 • Agenda vanuit de G!DS

  Iedere bibliotheek in Nederland beschikt over G!DS, hierin kunnen adressen van organisaties, evenementen en nieuws gevonden worden. Via een koppeling met de G!DS identificeren wij BoekStart-gerelateerde events en voegen we deze toe aan de website.

Onze klant.

Over Stichting Lezen

Stichting Lezen is het kennis- en expertisecentrum voor leesbevordering en literatuureducatie. Zij zetten zich in voor het verbeteren van het leesklimaat en de leescultuur, als onderdeel van het algemene lees- en literatuurbeleid van het Ministerie van OCenW.

Ga naar website