Het IT-bedrijf dat jouw taal spreekt

App maken

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Google ontwierp zelfs hun logo helemaal opnieuw met de ervaring op mobiele devices als uitgangspunt. Reden te meer om eens na te denken wat een iPhone app of Android app kan betekenen voor jouw organisatie. Ze komen in een aantal smaken:

Optie 1: WebApp

Een WebApp is een mobiele website die je kunt toevoegen aan je homescreen. Deze staat dan ook niet in de App Store. Voordeel is dat je niet afhankelijk bent van goedkeuring, het nadeel is dat je bepaalde ‘native’ functionaliteit mist. Denk hierbij bijvoorbeeld aan push notificaties.

Optie 2: Native App

Een Native App is gecodeerd in Java (Android) of in Objective C (iOS). Hierbij heb je maximale controle en prestaties maar de ontwikkeltijd is vele malen langer. Omdat er geen gedeeld framework is moet je de app eigenlijk twee keer opnieuw maken: één keer voor iPhone en één keer voor Android.

Optie 3: Hybride App

Een hybride app is een kruising tussen een Web App en een Native App. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Javascript en een framework waarmee je ‘native functionaliteit’ zoals de GEO-sensor kunt benaderen. Het ziet er net zo uit als een native app en is te downloaden in de App Store. Code is ook deels herbruikbaar voor wanneer je twee platformen wilt ondersteunen.

App voorbeelden

Amstelpark Tennis App

Amstelpark app

Deze iPhone app voor het Amstel TennisPark brengt leden de mogelijkheid om het laatste clubnieuws, de baanstatus en de clubagenda in te zien. Daarnaast kun je de social kanalen (Twitter, Facebook, Instagram) volgen via de app en de openingstijden zien of een baan reserveren.

Jumbo nieuws app

Deze Android app toont per thema de belangrijkste nieuwsartikelen voor interne medewerkers. Afkomstig van belangengroepen, politici en andere influencers, regelgeving, radio, TV, nieuws en sociale media. Gecureerd met dagelijkse pushnotificatie en koppeling aan een online nieuwsportaal.

Jumbo Nieuws App